ERESC

CURS DE CUINA DE TARDOR 2017

Torna Passió per la cuina! Nou curs de cuina de tardor per a persones aficionades.

 

Torna Passió per la cuina! Nou curs de cuina de tardor per a persones aficionades.

5 D’OCTUBRE: BAO D’ÀNEC

En aquesta primera sessió aprendrem a elaborar un pa cuit al vapor, molt característic de la regió de Taiwan “Xina”, i que avui dia és tendència a la cuina professional. Participarem en el procés d’elaboració i cocció dels baos i realitzarem un farcit amb l’ànec, que acompanyaran amb hortalisses fresques i la salsa més adient.

19 D’OCTUBRE: COCA PHILO AMB ESCALIVADA

La pasta philo és una massa polivalent i versàtil a la cuina: s’utilitza en l’elaboració de dolços, per embolcallar farcits salats (les famoses baklaves), així com per fer bases cruixents per salat i dolç. En aquesta sessió, aprendrem els secrets d’aquesta massa i elaborarem unes bases cruixents per confeccionar el plat del taller, que serà una coca d’escalivada.

26 D’OCTUBRE: PEPITÒRIA

En aquesta sessió, prepararem una recepta de la cuina reinaixentista i un clàssic del repertori de la cuina espanyola. La pepitòria és un guisat de carn i el pur exemple de la cuina de fusió de l’època. En la seva elaboració intervenen ingredients com les carns de pollastre, l’ou, els fruits secs i el safrà. Tot un descobriment per a qui no l’ha cuinat mai.

2 DE NOVEMBRE: CHEESECAKE

Sessió que dedicarem a una elaboració de la pastisseria contemporània, com és el cheesecake, un pastís que no falla i que agrada a tothom. Realitzarem tot el procés d’elaboració d’inici: preparació de la massa, elaboració del farcit i salsa, a més de realitzar la cocció.

9 DE NOVEMBRE: NYOQUIS AMB POLENTA

En aquesta sessió, elaborarem un plat de la cuina de la pasta italiana: els nyoquis, elaborats amb patata i farina. Cuinarem una altra versió i que s’adapta molt bé a la cuina dels al·lèrgens, ja que utilitzarem la polenta, sèmola de blat de moro com a substituta de la farina de blat. Una salsa al pesto acompanyarà aquesta elaboració.

16 DE NOVEMBRE: CALAMARS AMB VERMUT

La sessió la dedicarem a un producte que agrada en totes les seves coccions: planxa, saltejats, fregits, cuits, etc.. però en aquesta ocasió els farem guisats amb ceba confitada, un toc de farigola i vermut.

23 DE NOVEMBRE: HACHIS PARMENTIER AMB BOLETS

El hachis parmentier va ser una recepta creada pel nutricionista francés Antonine-Augustin Parmentier. Convençut de les propietats nutricionals de la patata, va ser el principal promotor del consum d’aquest tubercle a Europa, creant tot tipus de receptes amb aquest producte que no era molt acceptat per la societat de l’època. El hachi permantier està elaborat amb un puré de patata, carn de bou i vedella esmicolada. En aquesta sessió, realitzarem una versió a la que afegirem bolets de temporada.

30 DE NOVEMBRE: CÒCTEL DE MARISC

Aprofitant que les festes de Nadal estan molt a prop, realitzarem un còctel de marisc, tot un clàssic d’aquestes dates.

Preus, horari i lloc

5, 19, 26 d’octubre i 2, 9, 16, 23 i 30 de novembre de 17.30 a 19.30h a la nova Escola Restauració Santa Coloma (edifici Canigó – Torribera). 8 sessions: 160€

 

Full d'inscripció

Descarrega't el full d'inscripció.

INSCRIPCIÓ

Podria interessar-te...